keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Länsi-Vantaan musiikkiopisto järjestää kaikille avoimen yhteismusisointiperiodin

Länsi-Vantaan musiikkiopisto järjestää maksuttoman yhteismusisointiperiodin elokuussa 2021.


Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Länsi-Vantaan musiikkiopistolle toiminnan lisärahoituksen koronapandemiasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Lukuvuonna 2020-2021 ei järjestetty kaikilta osin opetussuunnitelman mukaista yhteissoittoa rajoitusten vuoksi. Järjestämme yhteissoittoperidin kaikille kiinnostuneille ma 9.8.-10.8.2021. Opetuspaikkana on Tuomela. Periodin päätteeksi järjestämme ulkoilmakonsertin Tuomelan piha-alueella sunnuntaina 15.8.2021.

Yhteismusisointiperiodilla voi osallistua joko yhteen oppiaineeseen tai viettää musiikin ja taiteen parissa leirityyppisesti koko päivän. Mukaan voi ottaa omat eväät. Oppilaiden käytössä on jääkaappi.Noudatamme hyvää käsihygieniaa, puhdistamme soittimet ja noudatamme maskisuositusta sekä voimassa olevia koronaohjeita. Mikäli koronaepidemia pahenee, periodi perutaan tai toteutetaan vaihtoehtoisella tavalla. Haluaisimme myös kuulla oppilaidemme ajatuksia pahenevan koronatilanteen vaikutuksista yhteismusisointiperiodiin. Vaikuttaako tilanne osallistumishalukkuuteen ja mitkä ovat ratkaisevia tekijöitä (ryhmäkoko, valvotut käsienpesut, opetustilan koko/ulko-opetus, jne.)? Vaihtoehtoisesti periodi voidaan järjestää syyslukukaudella viikonloppuopetuksena, mikäli tilanne sen sallii.

Yhteismusisointiperiodi on tarkoitettu kaikille muskarilaisista aikuisoppilaisiin. Osaamisvaatimuksia osallistumiselle ei ole. Innostus tulla mukaan musisoimaan yhdessä riittää. Pidempään soittaneille muodostetaan omia ryhmiä, joissa soitetaan osaamistason mukaista ohjelmistoa.

Ilmoittautuminen tehdään tiistaihin 3.8.2021 mennessä sähköpostitse rehtorille: pauliina.okkonen@lvmo.fi. Rehtori antaa myös lisätietoja periodista sekä sähköpostitse että puhelimessa p. 050 5431234. Yhteismusisointiperiodin opettajat palaavat töihin 2.8.2021 ja ovat sen jälkeen tavoitettavissa.

Alta löytyvät yhteismusisointiperiodin aikataulut sekä tuntien kuvaukset. Opettajina toimivat Minttu Kruus, Tero Tuomisto ja Pauliina Okkonen. 
Bändit

Opettajana Tero Tuomisto

Bändien vakiokokoonpanot pyritään säilyttämään, mikäli kaikki jäsenet osallistuvat yhteismusisointiperiodiin. Ryhmiä yhdistellään tarvittaessa. Bändimuhennoksessa soittavat kaikki joilla ei ole vakituista bändiä.
 

Ukulele

Opettajana Minttu Kruus

Ukuleleryhmiin ovat tervetulleita kaikki aina vasta-alkajista aikaisemmin soittaneisiin. Tutustumme soittimeen ja jammailemme eri musiikkityylien parissa.
 

Kuvismusa

Opettajana Minttu Kruus

Tunneilla lauletaan sekä piirretään tai maalataan. Jos innostumme ja aikaa on, myös liikutaan, tanssitaan ja rytmitellään.
 

Musapaja

Opettajana Minttu Kruus

Musapajalaiset luovat vahvaa pohjaa musiikinopintoja varten. Työskentelemme monipuolisesti musiikin perusteiden ja rytmiikan parissa. Leikkimielisyyttä ja iloa ei unohdeta tunneilla!
 

Lauluryhmä

Opettajana Minttu Kruus

Lauluryhmässä lauletaan yksi- ja moniäänistä ohjelmistoa iloisessa ilmapiirissä. Myös aikuisille voidaan perustaa oma lauluryhmä.
 

Muskari

Opettajana Minttu Kruus

Muskariin ovat tervetulleita kaikki 3-6-vuotiaat.

Muskarissa pääsemme seikkailemaan musiikin maailmassa myös lasten kiinnostuksen kohteitakin huomioiden. Muskarissa soitamme, laulamme, liikumme, kuuntelemme sekä piirrämme.
 

Yhteissoitto

Opettajana Pauliina Okkonen

Yhteissoittoryhmiä perustetaan erilaisille kokoonpanoille. Kaikille soittajille ja instrumenteille löytyy mukavaa ja sopivaa ohjelmistoa.
 

Jouset

Opettajana Pauliina Okkonen

Aloittavien ja vähän soittaneiden tunneilla palautellaan mieleen hyvää soittoasentoa ja soittotekniikan perusteita. Lisäksi harjoitellaan useita helppoja pikkukappaleita sekä oman ryhmän kesken että pidempään soittaneiden kanssa esitettäväksi.

Pidempään soittaneiden tunneilla kertaillaan perustekniikkaa, herätellään viulu- ja jousikäsi uuteen lukuvuoteen ja harjoitellaan hauskaa, sekä helppoa että hieman haasteellisempaakin ohjelmistoa.

Aikuisten tunneista ensimmäinen keskittyy teknisiin asioihin, erityisesti jousikäden ja asemanvaihtojen tekniikkaan. Jälkimmäisellä tunnilla soitetaan 2-4 -äänisiä sovituksia mm. tunnetuista klassisen musiikin teoksista, elokuvasävelmistä ja argentiinalaisista tangoista.