maanantai 25. lokakuuta 2021

MUSIIKKIOPISTON MASKISUOSITUS 25.10.2021 ALKAEN

Länsi-Vantaan musiikkiopistossa maskin käyttö on jatkossa opettajan harkinnan varassa. 


Oppilaitoksen sisäinen ohjeistus on, että mikäli oppilas tulee tunnille maskin kanssa, myös opettaja käyttää maskia. Edelleenkään musiikkiopiston tiloihin ei saa tulla lieväoireisenakaan edes maskin kanssa. Mikäli oppilaan vointi sallii, hän voi sopia opettajan kanssa etätunneista.


Vantaan kaupunki ohjeistaa maskin käytöstä seuraavasti:


Peruskoulun kuudesluokkalaisten ja sitä vanhempien oppilaiden ja opiskelijoiden yleinen maskisuositus kouluissa ja oppilaitoksissa sekä nuorisotiloissa poistuu syysloman jälkeen maanantaista 25.10. alkaen. Tämä ohjeistus noudattaa OKM:n ja THL:n valtakunnallista suositusta. Samalla poistuu myös varhaiskasvatuksen, koulujen ja oppilaitosten sekä nuorisotyön henkilökuntaa koskeva maskisuositus.

Edelleen suositellaan, että maskia käytetään samoissa tilanteissa kuin koko pääkaupunkiseudulle annetuissa maskinkäyttösuosituksissa. Maskia on tärkeää käyttää aina sisätiloissa, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai sairastettua koronavirustautia alle kuusi kuukautta aikaisemmin. Kaikkien suositellaan käyttävän maskia sisätiloissa tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan, kuten esimerkiksi isoissa kokoontumisissa.

Päiväkotiin, kouluun, oppilaitokseen tai nuorisotiloihin ei saa tulla kipeänä, vaikka oireet olisivat lieviä, vaan silloin jäädään kotiin sairastamaan. Tilojen lisäsiivouksia jatketaan sekä päiväkodeissa, kouluissa että oppilaitoksissa OKM:n ja THL:n suositusten mukaisesti. Opettajat ja kasvattajat huolehtivat yhteisten välineiden välipuhdistuksista.

Linkki: