Opettajat

Pauliina Almonkari

Huilu, nokkahuilu

Opetan Länsi-Vantaan musiikkiopistossa huilun ja nokkahuilun soittoa. Olen opinnoissani perehtynyt monipuolisesti erilaisiin huiluihin ja valmistunut musiikkipedagogiksi Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiasta (soittimenani huilu) sekä musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta (soittiminani renessanssi- ja barokkihuilu sekä nokkahuilu). Viihdyn opetustyössä ja olen ilokseni saanut opettaa kaikenikäisiä oppilaita jo parinkymmenen vuoden ajan. Työskentelen aktiivisesti myös muusikkona.

Johtoajatukseni opettajana on luoda soittotunneille turvallinen, hyväksyvä ja luovuutta ruokkiva ilmapiiri, jossa on hyvä ja hauska oppia. Tervetuloa tutustumaan huilujen maailmaan! 

Tutustu Pauliinaan:


Käy katsomassa esittelyvideo YouTubessaHelena Holma

Piano

Opetan LVMO:ssa pianonsoittoa. Valmistuin musiikkipedagogiksi Jyväskylässä, ja suoritin siellä sekä Helsingissä myös jatko-opintoja. Lisäksi olen kouluttautunut pianonvirittäjäksi.

Opetuksessani keskeistä on kannustavuus ja sensitiivisyys sekä oppilaslähtöisyys; otan jokaisen oppilaan yksilölliset tarpeet ja mieltymykset huomioon. Näin soittamisesta tulee sellainen ”oma juttu”, jossa motivaatio tulee sisältä päin. Opetustilanteessa on antoisaa kohdata eri-ikäisiä ja erilaisia hienoja persoonia ja sukeltaa yhdessä musiikin ihmeelliseen ja monipuoliseen maailmaan. 

Tutustu Helenaan:


Käy katsomassa esittelyvideo YouTubessa.Kristiina Kattelus

Laulu

Opetan sekä klassista että pop-jazz-laulua. Olen valmistunut klassiseksi

laulunopettajaksi Tampereen Konservatoriosta ja suorittanut pop-jazz-laulun erikoistumisopinnot Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Lisäksi olen valmistunut musiikkiteatterinäyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta. Laulun lisäksi opetan äänenkäyttöä, puhetta ja esiintymistä. Esiinnyn myös itse.

Tunneilleni ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset laulajat, jotka ovat kiinnostuneita oman äänensä ja laulutaitonsa kehittämisestä tai vaikkapa uuden tyylilajin haltuunotosta. Ääni kulkee mukanamme koko eliniän ja muuttuu jatkuvasti. Tule löytämään omasi! 

Tutustu Kristiinaan:


Tutustu Kristiinaan ja käy katsomassa esittelyvideo YouTubessaMarika Kokko 

Apulaisrehtori ja piano

Toimin apulaisrehtorina ja pianonsoitonopettajana Länsi-Vantaan musiikkiopistossa. Olen valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Tämän lisäksi olen opiskellut pianonsoittoa Salzburgissa Universität Mozarteumissa.

Pyrin olemaan opettajana mahdollisimman oppilaslähtöinen ja kannustava, ja haluan ottaa huomioon oppilaideni musiikilliset mielenkiinnon kohteet. Tervetuloa tunneilleni! 

Tutustu Marikaan:


Käy katsomassa esittelyvideo YouTubessa.
Megumi Tiensuu 

Piano ja säestys

Megumi Tiensuu, piano ja säestys
Megumi Tiensuu began her piano studies in her native Japan and later she moved to the US to pursue her studies. She holds Bachelor of Music (BM) from Peabody Conservatory and MM from Mannes College of Music. Megumi has performed in Carnegie Hall after winning a competition. 

Megumi enjoys collaborating with singers and instrumentalists. She has worked as official accompanist at both of her graduated schools. As an orchestra pianist, she has performed at Lincoln Center.Anu Kosonen

Piano

Anu Kosonen, piano
Olen toiminut pianonsoitonopettajana Länsi-Vantaan Musiikkiopistossa vuodesta 2004 lähtien. Pyrin työskentelemään mahdollisimman oppilaslähtöisesti ottaen huomioon oppilaan omat vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet unohtamatta kuitenkaan soittotekniikkaa ja yleisiä musiikin teorian perusteita.

Valmistuin musiikin maisteriksi, pääaineena korrepetitio, Sibelius-Akatemian laulumusiikin osaston oopperaluokalta keväällä 2020. Koulutukseltani olen myös musiikkipedagogi. Opetuksen ohella toimin korrepetiittorina eri ooppera- ja operettiproduktioissa sekä keikkailen aktiivisesti kevyen musiikin parissa. 

Tutustu Anuun: 


Käy katsomassa esittelyvideo YouTubessa.Tuuli Lukkarinen

Kanteleet

Opetan lvmo:ssa kanteleensoittoa. Valmistuin musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 2012, opiskeltuani kanteleensoittoa sekä esittävän säveltaiteen että kansanmusiikin koulutusohjelmissa. Olen opettanut kanteleensoittoa eri musiikkiopistoissa eri-ikäisille oppilaille yli kymmenen vuoden ajan. LVMO:ssa olen opettanut syksystä 2012. Kanteleen lisäksi soitan kelttiharppua.

Soittamisesta voi löytää tärkeän itseilmaisun kanavan, josta on iloa koko eliniäksi.

Haluan tukea oppilasta monipuolisen soittotaidon ja -tekniikan rakentamisessa. Kannustan oppilaita tuomaan rohkeasti esiin omia kiinnostuksen kohteitaan. Tunneilla voidaan soittaa monenlaista ohjelmistoa, kuten taidemusiikkia, kansanmusiikkia sekä pop-musiikkia ja säveltää myös omia kappaleita. Kanteleen kaunis ääni on nautittavaa kuultavaa, joka inspiroi luovuuteen heti alkeista asti. Kantele sopii soittimeksi sekä lapsille että aikuisille. 

Tutustu Tuuliin:


Käy katsomassa esittelyvideo YouTubessa.Jukka Malinen

Klassinen kitara

Valmistuin Metropolia Ammattikorkeakoulusta klassisen kitaran opettajaksi vuonna 2009, koulutukseeni sisältyi opintoja myös Conservatorio ”E.F.Dallˋ Abacossa” Italian Veronassa.

Kiinnostukseni eri musiikkisuuntauksiin ulottuu myös pitkälle klassisen musiikin ulkopuolelle, ja käytänkin opetuksessa monipuolista soitto-ohjelmistoa ja sovituksia. Soittotunneillani koen tärkeäksi rennon ja iloisen ilmapiirin, jossa oppilaan on helppo vapauttaa luovuutensa, toteuttaa itseään ja kehittyä musiikin ilmaisussa omassa tahdissaan.

Kaikki kitaransoitosta kiinnostuneet, niin nuoret kuin vanhemmatkin ovat tervetulleita tunneilleni.

Tutustu Jukkaan:


Käy katsomassa esittelyvideo YouTubessa.Teemu Mikkola

Kuoro

Olen opettanut Länsi-Vantaan Musiikkiopistossa vuodesta 2010 lähtien.

Olen valmistunut Stadia Ammattikorkeakoulusta rumpujen- ja bändisoiton opettajaksi. Kiinnostukseni musiikkia kohtaan on laaja: klassisesta heviin, ja kaikkea siltä väliltä. Pidänkin toimimisesta musiikin kentällä erityisesti, kun saan tehdä musiikkia laidasta laitaan. Käyn soitto- ja laulukeikoilla.

Opetuksessani pyrin huomioimaan oppilaan musiikilliset mieltymykset opetussuunnitelman tavoitteiden rinnalla. Pauliina Okkonen

Rehtori, alttoviulu ja viulu

Aloitin työni tämän oppilaitoksen rehtorina elokuussa 2013 ja olen todellakin unelmieni työpaikassa! Hallinnollisten töiden lisäksi opetan jonkin verran alttoviulun- sekä viulunsoittoa. 

Olen valmistunut musiikkipedagogiksi Lahden ammattikorkeakoulusta ja suorittanut lisäksi musiikkialan toisen asteen tutkinnon Lahden konservatoriolla pääaineenani alttoviulu. Tällä hetkellä valmistaudun A-tason loppukonserttiini. Toiselta koulutukseltani olen agrologi AMK sekä maatalous- ja metsätieteiden maisteri, agronomi. Opinnoissani keskityin liiketalouteen, johtamiseen ja yrittäjyyteen. Olen lisäksi opiskellut musiikkiterapiaa sekä suzuki-opettajan 3. tason opinnot. Hitaasti etenevässä väitöskirjassani tutkin musiikkialan organisaatioiden toimintaa ja johtamista. 

Opettaminen on ihanaa ja haluan ehdottomasti varata sille aikaa hallinnollisten töiden lisäksi. Opettajana olen oppilaideni mukaan innostava ja kannustan lisäksi oppilaitani yhteismusisointiin alusta alkaen. Oppilaslähtöisyys näkyy oppilailleni siten, että vaikka noudatamme yhteisiä tavoitteita ja opetussuunnitelmaa, opinnot ja ohjelmisto suunnitellaan jokaisen oppilaan kohdalla henkilökohtaisesti.

Katso Pauliinan video, jossa rönsyillään musiikkiopiston toiminnasta harrastuksiin. 


Katso video YouTubessa.Jukka Hoffrén

Sähköbasso ja bändisoittimet

Jukka Hoffrén, Sähköbasson ja bändisoittimien opetus

Opetan LVMO:ssa sähköbassoa, rumpuja sekä vedän bändikerhoja. Valmistuin musiikkipedagogiksi keväällä 2021 Metropoliasta pääinstrumenttina sähköbasso. Taustani on vahvasti raskaassa rockissa ja metallimusiikissa, mutta Metropoliassa ja sitä ennen Pop & Jazz Konservatoriossa pääsin tutustumaan myös muihin länsimaisiin musiikkityyleihin.
 
Opetusfilosofiani on hyvin käytännönläheinen ja oppilaslähtöinen. Kuuntelen mielelläni oppilaitten toiveita tunnin aiheista ja pyrin pitämään harjoittelun ja soittamisen mielenkiintoisena.
 
Opettamisen lisäksi soitan myös muutamissa bändeissä kuten Adamantra, Amberian Dawn ja the Ragged Saints. Toivottavasti nähdään keikoilla!
Veli-Matti Silanterä

Kontrabasso, sähköbasso, bändit
Veli-Matti Silanterä, Kontabasson opetus
Tutustu Veli-Mattiin: 


Käy katsomassa esittelyvideo YouTubessa.Tero Tuomisto

Sähkökitara, bändisoitto, ukulele, musiikin hahmotusaineet

Olen opettanut Länsi-Vantaan Musiikkiopistossa vuodesta 2012.

Sähkökitaran soittoa olen opiskellut Oulunkylän ja Helsingin Pop & Jazz Konservatorioiden opettajalinjoilla. Toimin lähes 20 vuotta päätoimisena muusikkona, ja ammattimainen työ musiikin parissa on tullut tutuksi keikoilla, konserteissa, studiossa, teatterissa ja tv:ssä. Musiikkiopiston lisäksi olen opettanut musiikkia mm. peruskoulussa ja lukiossa.

Opettajana pyrin olemaan pedagogisesti rohkaiseva, monipuolinen ja joustava, ottaen kaikki oppilaani huomioon yksilöinä. Tiedollisten, taidollisten ja teknisten valmiuksien lisäksi tavoitteeni on tuottaa mahdollisimman laaja ja ennakkoluuloton kuva musiikista, sekä luoda pohja elinikäiselle harrastukselle musiikin parissa.

Tutustu Teroon:


Käy katsomassa esittelyvideo YouTubessa.Leena Lampinen

Muskarit ja vammaisryhmät

Toimin Länsi-Vantaan musiikkiopistossa muskariopettajana ja vammaisryhmien ohjaajana (Harrastusten Vantaa). Olen valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2000 ja musiikin tohtoriksi 2021. Joulukuussa 2023 valmistuin myös laaja-alaiseksi musiikkiterapeutiksi Jyväskylän Roiha Instituutista. Olen työskennellyt monenlaisissa tehtävissä musiikin parissa yli 20 vuotta. 

Itselleni läheisimpiä ovat kosketinsoittimet, mutta muskareissa ja muissa ryhmissä käytämme tilanteen ja tarpeen mukaan myös esimerkiksi ukulelea ja monenlaisia rytmisoittimia. Tavoitteenani on luoda ilmapiiri, jossa voi turvallisesti kokeilla ja oppia sekä nauttia musiikista.
Joonas Anttila

Rummut

Olen musiikkipedagogi ja freelance-muusikko Helsingistä.

Oma musiikkiharrastukseni alkoi vetopasuunalla musiikkiopistossa jo vuonna 1995, mutta muusikon ammattiopinnot aloitin rumpusetillä Kymen Konservatoriolla Kotkassa vuonna 2009. Vuonna 2011 jatkoin Metropolia Ammattikorkeakouluun, josta valmistuin musiikkipedagogiksi vuonna 2015. 

Freelance-muusikkona olen toiminut ammattimaisesti vuodesta 2006 lähtien lukuisissa eri yhtyeissä ja kokoonpanoissa. Oman ammattitaitoni kehittäminen on painottunut erityisesti blues-, jazz- ja rockmusiikin tyylisuuntiin sekä em. tyylien eri alalajeihin. Soitan rumpuja muun muassa yhtyeissä Prodigal Sons sekä Buko Shane. Keikkailen myös erittäin aktiivisesti mm. iskelmä- ja bilemusiikin saralla. 

Opetustyötä olen tehnyt ammatikseni vuodesta 2010 lähtien. Olen opettajana erittäin oppilaslähtöinen, ja rauhallisuus sekä johdonmukaisuus pedagogina ovat vahvuuksiani.
Juuli Jokinen

Sello

(Esittely tulossa.)Ota yhteyttä 

Toimiston henkilökunta antaa mielellään lisätietoja opetuksesta sekä auttaa ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä.

✉️ Ota yhteyttä